De therapeut

Eda HeeringaEda Heeringa 

Mijn interesse in het menselijk lichaam en haar functioneren is breed met alle de daartussen gelegen medische gebieden. Ik verdiep mij continue om mij een meest uitgebreide en holistische visie te verschaffen. Geneeskunde, ligt bij mij diep verankerd. Vanuit deze basis, zet ik mij in voor de cliënt met passie, kennis en kunde binnen mijn professionele grenzen.

Ik ben 2015 afgestudeerd te Amsterdam. De opleiding Massagetherapie & Bewegingstherapie was  een 4 jarige afgeronde gezondheidskundige beroepsopleiding en een beroepsgerichte vakopleiding op HBO-Bachelor niveau en bevat 240 ECTS gecombineerd met een beroepsuitoefening gerichte aanvullende gezondheidskundige opleiding, te noemen de Medische Basiskennis overeenkomstig NVAO-accreditatie-eisen en positief beoordeeld door de SNRO. Daarnaast was ik docent -assistent aan de akademie van 2013 tot en met 2016.

De studie had een geïntegreerd curriculum vanuit de body-mind traditie; een holistische visie op lichaamswerk en lichaamsgerichte (psycho)therapie. Ik ben aangesloten bij onderstaande beroepsvereniging en organisaties en voldoe aan Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en aan de PLATO eisen. 

Om mij verder te specialiseren volg ik naast de jaarlijkse verplichte bijscholingen ook wetenschappelijk onderbouwde studies op gebied van psychosomatische en lichaamsgerichte methodes voor het  helen van trauma -en andere stress gerelateerde klachten, maar ook  aanverwante symptomen zoals slaapstoornissen en chronische pijnklachten. 

N.B. Om het therapie-aanbod uit te breiden volg ik momenteel deze (post-hbo) opleidingen: 

Mijn aanbod en expertise als therapeut zal zich in de loop van de tijd door gerichte bijscholingen en opleidingen, verbreden, verdiepen en specialiseren. 

Behandelingen kunnen gegeven worden in het Engels, Nederlands of Duits.

Belangrijke kenmerken voor mij als Lichaamsgerichte therapeut zijn:
· De tijd nemen en goed kunnen luisteren
· Individuele aandacht voor de cliënt
· Deskundig advies kunnen geven
· Wederzijds respect