Wanneer massagetherapie?

Lichaamsgerichte Massagetherapie
Met een aandacht -en lichaamsgerichte benadering wordt de therapie gegeven. Samen gaan wij op zoek naar oorzaak van de klacht en aanwezigheid van spanningen in het lichaam. Het is een individuele therapie, daardoor is de therapie per persoon verschillend.
Fysieke, emotionele, psychische en psychosomatische aspecten kunnen hierbij aan de orde komen waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Een directe lichamelijke ervaring, lichaamsbewustwording, sensaties en impulsen zijn steeds het aanknopingspunt in het werken met klacht of thema.

Bewegingstherapie 
De geïntegreerde bewegingstherapie is ervaring ’s en lichaamsgericht. Het is speciaal ontworpen om lang aanhoudende spanning, oude houding- en beweging gewoontes te herstellen. Het doel van de therapie is het heroriënteren, het hervinden én bewust worden van een gezonde ontspannen en pijnvrije lichaamshouding en beweging.

Een eerste afspraak ?
Dan kunt u kiezen voor een kennismakingsbehandeling. Dit omvat een intake & kennismaking gesprek. Een lichaamshouding en bewegingsanalyse -of een focusing-felt sense sessie kan ook onderdeel zijn van de kennismakingsbehandeling. Hierop volgt aansluitend therapeutische vorm van aanraken / massagetherapie van ongeveer 75 minuten. Het tarief hiervoor is €85,00. Op die manier kunt u vrijblijvend ervaren of deze therapievorm bij u past. Hier kunt u een afspraak maken.

De therapie kan passend zijn bij uiteenlopende klachten en thema’s:
Weinig energie
Chronische pijn
Fibromyalgie of reuma
Lage vitaliteit of uitputting
Schouder-nek of rugklachten
Trauma gerelateerde klachten
Burn-out, stress of overbelasting
Begeleiding bij levensomstandigheden
Bij volwassenen en kinderen met autisme
Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK)
Vermoeidheidsklachten en of slapeloosheid
Terugkerende lichamelijke of emotionele klachten
Sensorische overgevoeligheid: licht, geluid, geur
Verlangen naar meer contact met eigen lichaam en gevoel

of bij iedere andere situatie waardoor het lichaam uit balans is.

Zie onderstaand meer over hoe Integration-e integraal lichaamsgericht werkt.

Integration-e werkt integraal lichaamsgericht
Vanuit een holistische benadering worden verschillende vormen van therapie geïntegreerd tot een samensmeltend geheel. Daarbij maakt Integration-e gebruik van onderdelen uit de Craniosacraal, Trager approach, Trager Movement, Franklin methode, Feldenkrais, Rosen Movement, Rolfing Movement & Structurele Integratie (Lichaamshouding -en bewegingsanalyse, deep tissue & fascia-release).

Andere lichaamsgerichte interventies zoals: Mindfulness based cognitieve therapie, Karakterstructuren, Gendlin ‘s Focusing en de basisprincipes van lichaamsgerichte traumatherapie uit het eerste studiejaar van Somatic Experiencing ®, kunnen onderdeel zijn van de therapie.

Focusing – een lichaamsgericht psychotherapeutisch proces
Focussen is een intern georiënteerd psychotherapeutisch proces ontwikkeld door psychotherapeut Eugene Gendlin en een begeleide vorm van ervarend voelen en benoemen. Wanneer je veel in het hoofd zit en de neiging hebt tot veel analyseren kan focusing bij uitstek een waardevolle manier zijn om bijvoorbeeld piekeren helpen te transformeren naar een meer lichaamsbewuste manier van luisteren. Focusing is een belangrijk onderdeel van de door Integration-e gegeven Lichaamsgerichte Massagetherapie.

Mindfulness Based Cognitive Therapy ( MBCT)
Is een op zichzelf staande mindfulness gebaseerde cognitieve therapie. Het combineert elementen van op mindfulness gebaseerde stressvermindering (MBSR) volgens Jon Kabat-Zinn met cognitieve gedragstherapeutische interventies. Met MBCT of Aandachtgerichte cognitieve therapie leer je de werkelijkheid te accepteren zoals die is, zodat je ook innerlijke rust kunt vinden.