Lichaamsgerichte Therapie

Lichaamsgerichte therapie is gebouwd op meerdere pijlers:
• Het fysieke lichaam
• Emotie & psyché
• Bewustzijn

Het fysieke lichaam:
Dit is vooral een ervaring- en lichaamsgerichte therapievorm en is speciaal ontworpen om lang aanhoudende spanning, oude houding en beweging gewoontes te herstellen. Het doel van deze therapie is het heroriënteren- en het hervinden van een gezonde lichaamshouding en beweging. Hierbij wordt gekeken naar en het ervaren van eigen lichaamshouding en beweging.

Emotie & Psyché
Door te achterhalen waar de klacht vandaan komt kan het lichaam een innerlijk proces aangaan, hierdoor kan een cliënt zich bewust worden van blokkades. Het verwerken en loslaten van blokkades kan gepaard gaan met verschillende emoties. Hierbij wordt de client begeleid zodat de emoties niet te veel of in een keer overweldigen. Zodra het proces van verwerken begint, kan het zelf genezend vermogen van het lichaam worden aangesproken. Je leert ook welke invloed lichaamshouding en beweging heeft op het lichaam en de emotie en haar interactie tussen beide.

Bewustzijn en meditatieve aandacht
Meditatieve aandacht en het zogenoemde “felt sense” waarneming en bewustzijn kan naar het lichaam gebracht worden en kan je  het effect en wisselwerking tussen lichaam -en emotie ervaren, plaatsen en leren begrijpen.